How to Remove Menu Item in WordPress Admin Panel?
WordPress Admin Panelde, admin dışında kalan kullanıcıların, görmesini istemediğimiz alanlar için Temamızdaki “function.php” dosyasına aşağıdaki kodları yerleştirmemiz yeterli olacak.
if (!current_user_can('update_core')) { function remove_menus(){ remove_menu_page( 'index.php' ); //Başlangıç remove_menu_page( 'tools.php' ); //Araçlar remove_menu_page( 'options-general.php' ); //Ayarlar } add_action( 'admin_menu', 'remove_menus' ); }
Yukarıdaki kodlar ile sol taraftaki menüleri görünüme ve kullanıma kapatmış olduk.
Menüdeki hangi elemanı gizlemek isterseniz, remove_menu_page() fonksiyonu içerisine script adını yazmanız yeterli.
Örneğin Temaları, Eklentileri görmesini istemiyoruz diyelim o halde kod;
remove_menu_page( ‘themes.php’ );
remove_menu_page( ‘plugins.php’ );
Olacak…
3 Yorum
Çok yardımcı oldun hocam sağolasın. kagithaneecaservisi.com
Hocam merhaba bende wordprese site yapmak istiyorum.
Sizin blogunuzdan faydalandım baya teşekkür ederim. Böyle (http://www.klimaservis.com/).. bir site mesela yapmam sizce nekadar sürer? Sizin tavsiyeniz ne olur wordpress öğrenmek adına ?
Teşekkürler hocam
İyi çalışmalar
Merhaba
PHP+HTML+JAVASCRIPT(+jquery)+CSS+WORDPRESS+Theme Development
Bilgi ve tecrübenize, kütüphanenize bağlı
Yine de en iyi yol
Not defteri gibi, görselliği olmasa bile basit bir tema yapmaktır, zor gibi görünebilir ama fiili tecrübe sayesinde neyi nasıl yapacağınızı olduğu gibi, kapasitesini de görmüş olursunuz, mantığını da kavrarsınız…
Zaten önemli olan kod ezberlemek değil, mantığı çözmek ve programlama diliyle neleri yapabileceğinizi kavramaktır, ancak o zaman ne kadar zamanda yapabileceğinizi kestirebilirsiniz(zira bana kalsa ve kendim kullanacak olsam örnekteki site için yeterli zaman 2-3 gün)…
Şurada kısaca iskelet izah ediliyor.
https://codex.wordpress.org/Theme_Development
Önemli 2 dosya var(ilk olarak)
style.css (tema adı, yazarı, temanın özellikleri orada girişte açıklama satırı olarak girilmeli, bir örnek verdiğim linkte mevcut)
ikinci dosya functions.php (temaya ozel veya temada kullanılacak fonksiyonlar ve WP’nin yerleşik fonksiyonları üzerinden değişiklik yapabilmek vb)
meselenin çoğu, 1 adet tema yapmanızla çözülüyor ve anlatım karmaşık görünse de, işin içine girdiğinizde ne kadar basit olduğunu zamanla göreceksiniz çünkü WP framework gibi hizmet sunuyor, her şey fonksiyonalrla oluşuyor ve işletiliyor…
Eğer bu adımları geçtiyseniz, geriye HTML+CSS bilgisi yeterliliği kalıyor ki, buna göre bir tahminde bulunabilirsiniz.
Kısaca yardım almak isterseniz, işe başlamalı ve takıldığınız yerde sormalısınız(buradan da sorabilirsiniz)